Re: no SANE devices found..

Hugo van der Kooij (
Mon, 1 Jun 1998 08:23:32 +0200 (MET DST)

On Mon, 1 Jun 1998, John Warren Duprey wrote:

> maybe you can help..
> I downloaded a binary rpm of sane .73
> and the first thing the documentation said that I should be able to do
> was list the devices found with scanimage.
> None were found.
> ..So I downloaded the source to .73 and configured and built it, besides
> complaining about not finding gtk-configure, it compiled fine.
> I had the same problem.
> Below are the results of that. As you can see find-scanner found my
> scanner.
> (..a Microtek E6 .. )
> scanimage does not.
> [jduprey@otis tools]$ ./find-scanner
> # You may want to run this program as super-user to find all devices.
> # Once you found the scanner devices, be sure to adjust access
> # permissions as necessary.
> find-scanner: found scanner " Scanner 600 1.90" at device /dev/scanner
> find-scanner: found scanner " Scanner 600 1.90" at device /dev/sga
> [jduprey@otis frontend]$ ./scanimage -v
> scanimage: no SANE devices found
> [jduprey@otis frontend]$ ./scanimage -L
> [jduprey@otis frontend]$
> I would appreciate any help or guidance you might have.

Do as find-scanner suggested and run it as root. It should then see the
scanner. Which means you (the user judprey) does not have the proper
rights to access the generic SCSI device.

you can either set the device to be used by you as a user. Or run the
networking variant.


| Hugo van der Kooij | |
| Oranje Nassaustraat 16 | |
| 3155 VJ Maasland | (De man met de rode hoed) |
"Computers let you make more mistakes faster than any other invention in
human history, with the possible exception of handguns and tequila."
(Mitch Radcliffe)

Source code, list archive, and docs:
To unsubscribe: echo unsubscribe sane-devel | mail